2008-03-07

Federley tar hjälp av fiktiva bloggare....hejdlöst kul.....eller?

Bloggosfären är tämligen förvirrande, och ibland blir den mer förvirrande än vanligt. Nu har Fredrik Federley tydligen kontaktat den fiktive liberale bloggaren advokat Kurt Rantzén, via Facebook, för att be om hjälp. Det spännande i sammanhanget är att någon Kurt Rantzén inte tycks existera. Defintivt inte som advokat, och förmodligen inte alls. Det mest sannolika är väl att det bakom bloggen döljer sig en person med vänstersympatier och för mycket fritid. Rätt ofta blir också ironin på bloggen så subtil att det är tveksamt om humor egentligen är avsikten. Även om just inlägget om Federley är rätt roande, eftersom Federley själv lämnade öppet mål i den blogpost om "kulturvänsterns angrepp" som Rantzén ironiserar över.

Men, har Fredrik Federley verkligen kontaktat Rantzén? Vi har bara Rantzén ord på det, går det att lita på? Det skulle kunna vara så, Federley är knappast den förste att låta sig luras, även webredaktören för SVTs Agenda tycks ha tagit Kurranz blog på allvar. Men det kan lika gärna vara "Rantzéns" eget påhitt, och frågan är väl om avsikten då är att roa eller oroa. Vem han och hans agenda är vet ju ingen. Att Fredrik är Fredrik kan vi nog däremot tryggt lita på, precis som de han försvarar från "kulturvänstern", Johan Stael von Holstein och Cecilia Stegö Chiló, existerar han och är omisskännlig.

Det finns säkert de som tycker både Kurranz blogg och Federleys eventuella misstag är hejdlöst roligt. Men jag vet inte vad jag tycker, det verkar mest tragiskt, från början till slut. Tänk om den tid som lades ned på bloggar, och här inkluderar jag nog även min egen, istället lades på att driva konstruktiv politik? Vad är det som gör att vi som människor så ofta månar mer om vårt yttre, det vi kan verka göra, och tycka, än vårt inre, det vi verkligen gör och tycker? Se där något att fundera på, nu när påsken närmar sig, det ska jag göra.

Etiketter: , , , , , ,

1 Comments:

At 10:53 fm, Blogger Federley said...

Kontakta....den identiteten finns uppenbarligen på någon av mina tipslistor på facebook. Där skickar jag ut tips om vad jag skrivit på min blogg. Är det så att det är att kontakta och be om hjälp så har jag gjort det. Om det snarast är som med alla mejllistor man har och annat där man skicka rut sådant man vill uppmärksamma så är det vad det är.

 

Skicka en kommentar

<< Home