2007-11-21

HBT-engagemang prisas inom försvaret

Igår mottog Krister Fahlstedt Robert Holmgrens minnespris, i samband med Värnpliktskongressen 2007. Han fick priset för sina mångåriga insatser i HBT-frågor inom försvaret.

Fahlstedt har dels startat föreningen HoF, ( Homo- och bisexuella och transpersoner inom Försvaret, ni vet, de där som går i kamoflagekläder och ibland till och med bandvagnar i Prideparaden) men också varit försvarets ansvarige för Equalprojekten Normgivande Mångfald och Fritt Fram.

Krister är väl värd priset, han har, tillsammmans med flera andra såklart, gjort ett fantastiskt jobb med att förändra attityder inom en tidigare ganska konservativ organisation. Jag kan bara säga GRATTIS och önska lycka till även framöver.

Samtidigt måste vi komma ihåg att det finns mycket kvar att göra, och att varken Krister Fahlstedt, HoF eller Fritt Fram ensamma har ansvar för att påverka. Värnpliktsrådets rapport "Ordervägrar Försvarsmakten" visar att var fjärde värnpliktig känner att det är mindre accepterat att vara öppet homo-, bisexuell eller transperson, inom försvaret. Det måste vi ändra på, tillsammans.

Etiketter: , , , , , ,