2010-10-15

Aftonbladets transsex....

Sex säljer. Och ju mer "avvikande" sexet är, och ju fler kändisar som är inblandade, desto bättre säljer det. Så måste tankarna ha gått när redaktören för Aftonslaskan godkände artikeln om att Gavin Rossdale som tonåring hade sex med popstjärnan Marilyn.

Den första tankar som kanske far genom många medelålders svenskar huvuden är; vem är Gavin Rossdale, vem är Marilyn, och var är nyheten? Men sedan kommer kanske tanken att Gavin tydligen gjort något fult, eftersom han nu erkänner, och att ha sexuellt umgänge med en person som är transsexuell måste vara något exceptionellt avvikande eftersom det ges en helt egen beteckning, i rubriken. Transsex var annars något man kanske trodde endast mycket astralt bevandrade, och sexuellt nyfikna kan man anta, personer inom new age ägnade sig åt....

Men nej då, enligt Aftonbladet ägnar man sig åt transsex när man har sex med en transsexuell person. Varpå vi ivrigt väntar på rubriker som "Erkänner heterosex", "Erkänner svennesex" och "Erkänner halvhjärtat vaniljsex" (vilket bör uttydas som sex med flickvän en vanlig tisdagsmorgon, helt utan hjälp kul redskap eller Aftonbladets sexbilaga). Fast risken är väl större att det vi kan vänta oss är "Erkänner negersex", "Erkänner islamsex", "Erkänner homosex" och "Erkänner rullstolssex".

Det som är den egentligen nyheten, som Aftonbladet helt missar, är att Rossdale sedan 1995 envist förnekat att han en gång haft en relation med Marilyn. Sannolikt berodde det på att Marilyn, när de hade ett förhållandet, var man, och att det alltså, åtminstone enligt media, var en homosexuell relation. Nu har han alltså krupit till korset och "erkänt" denna mörka hemlighet. Dessutom tycks han få mediauppmärksamhet för det och kanske gynnar det till och med hans karriär. Marilyn är fullt förståeligt inte helt road. Relationen beskrivs som tillfällig eller ett one-night-stand i media, när det i själva verket enligt Marilyn handlade om en fem år lång relation. Hon säger också:
"I am pleased that Gavin is finally able to be honest about our relationship. I just wish he could have come to terms with this 15 years ago."
En fullt rimlig kommentar kan man tycka. Som Aftonbladet gärna hade fått uppmärksamma.

Det är dessutom svårt att bekräfta huruvida Marilyn verkligen är transsexuell, oavsett om man menar diagnosen eller identitetsbegreppet. Cross-dresser eller transgender verkar vara den vanligaste termen kopplat till Marilyn. Det finns liksom inte ett enda rätt med Aftonblaskans artikel...
Men som avskräckande exempel till journaliststudenter kommer den bli alldeles utmärkt.

Etiketter: , , , , ,

1 Comments:

At 9:37 em, Blogger Martin Lejon said...

"Erkänner halvhjärtat vaniljsex" *asgarv*

Ja, har jag alltså transsex varje gång jag onanerar....?
Hujedamig.
Varför har ingen berättat det här tidigare för mig?

 

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home