2011-04-01

Twittrande kobror och förbud mot ordmärkning

Dagens bästa aprilskämt är nog Språkrådets. De har beräknat att onödig ordmärkning och tramsiga språkdiskussioner, som de på Facebookgruppen Dagens ordmärkning, kostar Sverige cirka 3,5 miljarder kronor om året i serverunderhåll och förlorad arbetstid. Sverige antas vara det land i Europa som har flest språkpoliser per capita. Arbetsmarknadsdepartementet och Näringsdepartementet har uppvaktat Språkrådet för att utreda detta.

Andra höjdare

Förbud mot att äta fett och socker under arbetstid!

Panta ditt hundbajs, som omvandlas till fyrverkerier!

Blekingekommunerna introducerar Earth Hour varje lördag, och släcker ned i kampanjen "Blekingen släcker"

Oljefyndighet under en bensinmack i Brunflo gör att macken kan bli självförsörjande på bensin, via ett mikroraffinaderi.

Lions i Luleå har funnit ett gammalt dokument som ger dem rätt att idka tax-free-försäljning av elektronikvaror.

Hela regeringskansliet, dvs även de opolitiska tjänstemännen, ska kampanja för M. (Det är svårkommunicerad ironi Aftonbladet försöker sig på här, ser det inte redan ut så här?)

IKEA lanserar Gör-det-själv-serien Snickra, dvs plankor med mönster att såga efter.
Det roligaste med detta är att det här designkonceptet redan finns i verkligheten! (Klicka på Saw assamble)


Nyheter som jag önskar vore aprilskämt.
Men som är alldeles sanna tyvärr:

"Trendiga" amerikanska klädmärket Abercrombie & Fitch har lanserat push-up-bikins. För småflickor på 7-8 år. Vad finns att lyfta upp, och om det finns, vilka förväntas spana in behagen egentligen? Jämnåriga är knappast intresserade, återstår vuxna....

”Kärnkraften anses av moderaterna vara en säker och miljövänlig energikälla." Åsikten kvarstår efter katastrofen i Japan, kommentarer överflödiga.

Maryam Yasdanfar (ung, kompetent och driftig, kvinna och en av mina favoritledamöter!) petas från posten som ordförande i civilutskottet. Med mycket kort varsel och under föräldraledighet.Var inte tanken att partiet skulle utvecklas och gå framåt, inte bakåt?

Vattenfalls förre VD Lars G Josefsson får 62 miljoner i pension. Okey, han måste däremot betala tillbaka fallskärmen på 12 miljoner, stackaren. Vattenfall är statsägt. Det är våra gemensamma skattepengar som går till Josefssons pension. Han tjänade innan pension (2002) 6.3 milj/år och hade en beskattningsbar förmögenhet på 1 milj.

Och så har vi den twittrande kobran, som berättade om sin semester i frihet. Alldeles sant, och rätt gulligt och roligt!

Etiketter: , , , , , , ,

1 Comments:

At 5:25 em, Anonymous Anonym said...

Jo det finns en goding till i aprilskämts väg, som Blekinge läns tidning skriver om idag :-))

http://www.blt.se/nyheter/solvesborg/sweden-rock-satsar-pa-gratis-harvard-till-alla(2618731).gm

// Martin

 

Skicka en kommentar

<< Home