2011-04-01

Länsförsäkringar tänker om!

Äntligen kommer nu Länsförsäkringar med ett uttalande om att de tänker om och har insett att de har lite att jobba med vad gäller hbt-kompetensen och attityderna!

Även om det kunde kommit tidigare ska Länsförsäkringar ha all heder av att de nu tänker till och gör rätt! Jag hoppas den utsatta kvinnan nu också får en personlig ursäkt från företaget. Det är trots allt så att ett företag har ett moraliskt ansvar utåt för dumheter deras personal yttrar till kunder och de attityder det förmedlar till allmänheten.

Jag hoppas också deras satsning på hbt-kompetenshöjande insatser blir genomtänkt, och inte glömmer att även transkompetens bör ingå. Vet exempelvis jämlikhetsansvariga och mellanchefer på Länsförsäkringar tillräckligt om transpersoner och våra liv för att göra korrekta bedömningar om ett liknande ärende med transpersoner som försäkringstagare dyker upp? Eller kommer de få höra att biologiska män faktiskt kan låta bli att klä sig i kvinnokläder, och därmed sluta provocera och undgå misshandel? Om man tänker till besparar man både företaget och kunderna onödigt jobb och lidande i framtiden.

Se tidigare bloggpost i ämnet.
****************
Redogörelse och aktion på Facebook

Media: Dagens Media, TV4 Nyhetskanalen, Dagens Nyheter, Nyheter24, Politikerbloggen
Bloggar: Aggets blogg, Vi som aldrig sa sexist, Karin Långström Vinge, Horak.se, Hbt-sossen, Petra, Mårten Schultz, Juridikbloggen (också Mårten Schultz), Ottar
************

Etiketter: , , , ,

1 Comments:

At 2:38 em, Blogger Maximilian van Kasteel said...

"HBT-kompetens!"
Jag tycker nog att det verkar som bristande kompetens när det gäller kännedom om grundlag, Europakonvention och rätten att inte förfördelas på grund av ras, religion, sexualitet eller kön.

 

Skicka en kommentar

<< Home