2010-08-05

Det är synd om Marcus Birro....

En hel del människor har reagerat på Marcus Birros trista angrepp på Pride och transsexuella. Och nu är Marcus lite ledsen, för det var ju "verkligen inte meningen" att göra folk upprörda. Och han menar att han har fått ta emot "personliga påhopp", och folk ska ha "raljerat" över att han snart får barn.

Jag hittar inga grova övertramp mot Birro, den kritik jag fann har jag länkat ovan och det är som synes ingen stormflod. Om någon verkligen raljerat över att han snart blir pappa tycker jag det är förfärligt. Men, om poängen snarare var att det är märkligt att en som själv upplevt förlusten av två barn och vet vad det innebär att sörja det och längta efter barn verkligen borde stå upp för transsexuellas rätt att skaffa barn, då var det en vettig poäng.


Över till Marcus inlägg.


Marcus, om du verkligen inte menar att reta upp folk, då bör du heller inte skriva ignoranta och okunniga saker om oss. Du har rätt att tycka som du gör, men vi har rätt att tycka att det är en otrevlig och okunnig åsikt, och vi har rätt att säga detta.

Om du inte har bättre koll på begreppen än att du blandar ihop sexuell läggning med transfrågor, då bör du nog faktiskt läsa på innan du säger något. Om du inte vill framstå som just så korkad som folk nu tyckt att du är. Och skriver man "sexuell avvikelse" istället för "sexuell läggning" kan man ju undra hur det är bevänt med den där stoltheten du påstår dig känna över att Sverige kommit så långt i acceptansen av homosexuella. Förresten, acceptans är inte heller helt bra, respekt är mycket trevligare. Skulle du inte själv hellre vilja bli respekterad än accepterad?

Du verkar också blanda ihop organisationen Stockholm Pride med händelsen Pride och även med en mängd enskilda individer som kritiserat dig. För inte har väl egentligen Stockholm Pride sagt något om ditt Twittrande? Oavsett vad Världen Idag påstår, hbt-personer ingår inte i någon allomfattande konspiration som vill ta över Sverige. Om jag kritiserar dig är det som privatperson, inget annat. Jag antar att det gäller även Richard Engfors, Trollhare och Bimbo Boy. Sluta se konspirationer där inga finns, det är inte nyttigt för blodtrycket.

Vill du sluta bli lite skarpt kritiserad bör du själv sluta raljera över hbt-personers mänskliga rättigheter som om det handlade om något av media uppblåst jippo som inte är så viktigt. Du kan kanske vifta bort dragqueens som obetydliga, men du kan inte vifta bort att väldigt många människor är upprörda över bland annat att transsexuella fortfarande tvångssteriliseras, däribland Socialtyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm och fd socialminister Ylva Johansson. Faktum är att alla andra partier utom ditt delar transrörelsen åsikt just vad gäller tvångssteriliseringarna numera, och tycker frågan är viktig. Det är du som är i minoritet, inte vi.

Om du har länkar till de mängder med artiklar där just transsexuella "omhuldas" som du påstår får du gärna länka till dem. Jag har inte sett dessa otroliga mängder. jag är också väldigt tveksam till att du dels ställer grupper mot varandra, som om samhället bara kan bry sig om en utsatt grupp i taget, och att du verkar vilja mäta mänskligt lidande.

Är en frånskild pappas lidande över att inte få träffa sitt barn värre än en transsexuell persons lidande över diskriminering, tvångssterilisering och hatbrott? Hur mäter man sånt och varför? Om en av dem lider mindre än den andre, ska vi strunta i den då? Jag tycker inte det, tycker du det?

Jag hoppas uppriktigt att du får en fin tid som nybliven förälder och ett friskt och härligt barn. Men jag skulle önska att du också skänkte en tanke till de transsexuella som av staten förvägrats möjligheten att ens försöka skaffa barn. Guds kärlek omfattar alla, inte enbart de som kristdemokraterna tycker passar in i normen.

Etiketter: , , , , , ,

3 Comments:

At 3:21 em, Blogger Kristina Hildebrand said...

Uppenbarligen är det, trots alla de grupper han räknar upp, allra mest synd om Birro...

 
At 10:11 em, Blogger Dennis Alexis Hellström said...

Bra skrivet. Som jag skrev i min blogg: "Livet är ingen tävling i vem det är mest synd om. Alla har lika stor rätt till ett värdigt liv!" :)

 
At 9:51 fm, Blogger Luka(s) said...

@Bimbo Boy
Precis. det gäller både dig, mig, Engors, Torllhare och även Birro.

Problemet är väl att Birro inte tycks begripa vilket privilegium han sitter på, som vit, heterosexuell, cisperson, medelålders, välavlönad, frisk man utan funktionsnedsättningar. Han om någon borde ju ha resurser att jobba för de grupper han tycker är "mer" utsatta än transexuella. Varför ska just vi göra det, när han har så mycket mer resurser än vad vi har och ingen annan jobbar för oss än vi själva?

När tog Birro senast en fight för långtidssjukskrivna eller horor (Birros ordval)?

 

Skicka en kommentar

<< Home