2010-09-07

Viktiga rödgröna frågor!

Även om jag självklart tycker att hbt-frågorna är viktiga finns det många andra viktiga frågor i valet. För mig är det viktigare att satsa på bättre välfärd än att fortsätta sänka skatterna. Och välfärden behöver fungera jämlikt, och med hänsyn till miljön.

Jag satte ihop en lista på de viktigaste punkterna. Tyvärr får man bara välja fem områden, så den viktigaste frågan, jobben, den får jag ta vid sidan om. Ska vi klara välfärden och bygga möjligheternas Sverige måste vi se till att få ner arbetslösheten. Och på riktigt då, inte med hjälp av lekstugor i form av jobbcoacher! Vi måste också göra något åt A-kassan. Sedan förra valet har en halv miljon hamnat utanför A-kassan, på grund av de skyhöga avgifterna! Och när de blir arbetslösa står de alltså utan försörjning, varpå socialtjänsten är den enda chansen.

Man förflyttar alltså kostnaderna till kommunernas budgetar, och det drabbar redan utsatta områden hårdast. I Stockholm innebär detta att av de 35.000 arbetslösa står 40% utanför A-kassan. och det är allvarligast i de utsatta områdena. I Skarpnäck står 37,6% av de arbetslösa utan A-kassa idag, jämfört med 21,7% före oktober 2006. Vad det innebär för ekonomin för Skarpnäck har vi alla fått erfara de senaste åren. Inte har det blivit bättre med moderaternas ovilja att ta tag i problemet.

Arbetslösheten som sådan har också ökat, från 3,5% juli 2007 till 5,5% juli 2010. Och visst är finanskrisen en del av orsaken, men det är anmärkningsvärt att arbetslösheten sedan hösten 2006 har ökat mer i Sverige än genomsnittet i EU. Detta beror snarare på regeringens politik. Vi rödgröna har en bättre politik för att säkra jobben!

Här är min lista i övrigt!

Etiketter: , , , ,